De rekenmeesters

In mijn blog over het Oranjegevoel schreef ik al, dat we op 17 juni 2012 weten of het Nederlands Elftal de groepsfase van het Europees Kampioenschap Voetbal overleefd heeft.
Door de uitslag Nederland - Duitsland ( 1 -2 ) komen de rekenmeesters in actie. Als Nederland de kwartfinale wil halen, moet het van Portugal winnen met 2 doelpunten verschil en Duitsland moet van Denemarken winnen. Bij een gelijkspel of verlies door Nederland of een gelijkspel of winst van Denemarken is het Nederlands Elftal uitgeschakeld. 


Rekenmeesters komen er jaarlijks aan te pas als er begrotingen gemaakt moeten worden of er bij verkiezingen de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen doorgerekend. Zo werd ook het Lente-akkoord van de zogenaamde Kunduz-coalitie door de rekenmeesters van het Centraal Planbureau doorgerekend. 


Volgens het Centraal Planbureau kwam het begrotingstekort van het in 2013 beneden 3% en al in 2014 weer boven de 3 %. De politieke partijen in de Tweede Kamer gaan nu tot 12 september 2012 hun verkiezingsprogramma's maken en door laten rekenen door het Centraal Planbureau.


Ik wens de rekenmeesters veel succes.

Reacties

Populaire berichten