2012 vliegt voorbij

2012 is alweer over de helft van het jaar heen. 


De tijd vliegt voorbij. 


Ruim een half jaar geleden ging de Nederlandse astronaut André Kuipers voor ruim 5 maanden de ruimte in om aan boord van het International Space Station (ISS) te werken. Dat werden ruim 6 maanden, omdat er problemen waren met de raket, die de bemanning op aarde zou terug brengen.


Vlak voor hun vertrek uit het ISS op 1 juli 2012
van links naar rechts: Don Pettit, Oleg Kononeko en André Kuipers
Vandaag, 1 juli 2012, is André Kuipers weer veilig uit de ruimte teruggekeerd. 


Ook werd op 1 juli 2012 een schrikkelseconde aan de tijd toegevoegd, zodat de atoomtijd en de wereldtijd weer gelijk lopen. De reden hiervoor is, dat de gemiddelde zonnedag toeneemt en de rotatiesnelheid van de aarde (= de tijd, die de aarde nodig heeft om de as te draaien) afneemt. Daardoor ontstaat een verschil in tijd. Als dat verschil op enig moment meer dan 0,9 seconde bedraagt, wordt er op 1 juli of 1 januari een schrikkelseconde aan de tijd toegevoegd.

De Maya's hadden berekend, dat de aarde op 21 december 2012 zou gaan veranderen en beschrijven die dag als een dag, dat een overgang plaats vindt naar een nieuwe bewuste wereld.

Veel mensen op aarde denken dan op 21 december 2012 de wereld vergaat. Zover is het nog lang niet, want volgens wetenschappers loopt de Maya-kalender nog ruim 7000 jaar door.

Reacties

Populaire berichten