Gezondheidszorg 2012


Nu de Tweede Kamerverkiezingen achter de rug zijn, kan er een nieuw kabinet gevormd worden.

Een heikel punt is de gezondheidszorg. De kosten van de gezondheidszorg rijzen de pan uit. 

Alleen soms denk ik, dat ze in de praktijk niet nadenken. Enerzijds worden mensen gewoon weggestuurd met 'neem maar een asperine', terwijl ze bezig zijn met een hartinfarct of na een paar uur weggestuurd, als ze maar een blaasontsteking blijken te hebben als ze in verwarde toestand gehad hebben. Aan de andere kant worden alle registers losgetrokken om iemand's leven te rekken.

Tegenwoordig worden mensen heel vaak in ziekenhuizen als een nummer behandeld. D.w.z. dat ze de dag voor een simpele operatie opgenomen worden, de dag erna geopereerd worden en de dag na de operatie weer ontslagen, omdat het ziekenhuisbed de dag na de operatie weer door een nieuwe patiënt gebruikt kan worden.

De politieke partijen werden over de beheersing van de stijgende kosten in de gezondheidszorg tijdens de verkiezingsdebatten stevig aan de tand gevoeld. Politieke partijen hebben verschillende oplossingen om de stijgende kosten in de gezondheidszorg te beheersen. De ene partij wil dat het eigen risico, dat iedereen boven de 18 jaar heeft, verhogen en de andere partij wil de ziektekostenpremie volledig inkomensafhankelijk wordt. De standpunten van de politieke partijen hierover liggen kilometers ver uiteen.

De politieke partijen zijn nu aan zet om te bepalen op welke wijze de kosten in de gezondheidszorg beheersbaar gemaakt kunnen worden en op welke wijze wij als gewone burger dat in de portemonnee gaat voelen.

Reacties

Antoinette zei…
Ja, ben beniuwd. Eens zien ten koste van wie het allemaal gaat. Er is altijd iemand de dupe.

Populaire berichten