Kracht

Als je kwetsbaar bent, zien mensen ook je kracht. Als je louter kracht uitstraalt,
bouw je een muur om je heen..
 
Foto: NOS
 
Vanaf vandaag heeft Nederland sinds 1890 weer een Koning als staatshoofd. 
 
In de 33 jaar, dat Koningin Beatrix ons staatshoofd was, merkte je door haar publieke optredens, dat ze altijd betrokken bij de maatschappij was. In voor- en tegenspoed in ons land toonde ze haar kracht en emotie bij belangrijke gebeurtenissen, die ons land troffen, zoals bijvoorbeeld het neerstorten van een vliegtuig in de Bijlmer, de vuurwerk-ramp in Enschede, het overlijden van haar man Prins Claus en haar ouders Prins Bernhard en Prinses Juliana. 
 
In haar vele toespraken en optredens kon je tussen de regels opmaken, dat ze een uitgesproken mening heeft op welke wijze er geregeerd diende te worden.
 
Foto: NOS
 
 Prinses Beatrix, zoals ze vanaf vandaag weer heet, heeft er voor gezorgd door haar vele (werk)bezoeken aan het land, dat het Koninklijk Huis weer populair werd.
 
 
Foto: RTNH
 Ik verwacht, dat onze nieuwe Koning met een aantal kleine verschillen de lijn van zijn moeder gaat voorzetten. Dus het ook vieren van de verjaardag van de Koning zelf zal gaan plaatsvinden op de dag, dat de Koning zelf jarig is.


Foto: RVD
Koning Willem-Alexander zal daarom op Koningsdag het land in gaan. Hij zal, denk ik, misschien ook weer meefietsen, zoals zijn vader dat in Houten deed.

Foto: Dichtbij.nl

Ik wens de nieuwe Koning en Koningin heel veel wijsheid, geluk en succes toe in hun nieuwe functie.
 
 

Reacties

Populaire berichten