Nederland op zijn smalst


Sinds het Koningslied uitgebracht is, staat half Nederland op de achterste benen, dat het een draak van een lied is.

Een spontane Facebookpagina tegen het Koningslied wordt in amper 2 dagen tijd 37.000 keer gedeeld.

De componist van het Koningslied, John Ewbank, wordt op Twitter zelfs met de dood bedreigd en besluit het Koningslied terug te trekken als officieel lied, dat op 30 april tijdens de Troonswisseling gezongen zou gaan worden.

Wordt het Nederlandse volk in maart 2013 gevraagd om mee te schrijven aan een lied voor de nieuwe Koning, boort datzelfde Nederlandse volk hetzelfde lied zelf een maand later volledig de grond in.


Kortom, Nederland is weer op zijn smalst.

Dankzij de Sociale Media zijn we in Nederland heel goed geworden in het afkraken van o.a. personen zonder dat we voor de personen in kwestie respect tonen. In zulke situatie staan we niet stil, wat voor impact onze woorden voor de ander betekenen kan. Het kan kwetsend en beledigend overkomen.

Je kunt bij het Koningslied 3 soorten mensen indelen:
- je vindt het Koningslied prachtig en mooi
- je vindt het Koningslied een gedrocht van een lied en kraakt het volledig af
- je hebt er geen mening over.

Gisteravond zat ik naar de Britse uitvoering van The Voice te kijken. Al vanaf de eerste aflevering, die in Engeland uitgezonden werd, merk je het verschil in hoe er met kandidaten omgegaan wordt. In de onderstaand clip zie je hoe dat gaat:Nick Tatham werd door de coaches niet doorgelaten naar de volgende ronde van de Voice. Vervolgens mocht Nick van Jessie J, één van de coaches nog een keer optreden met `Another Day in Paradise`. Als hij dat lied gekozen had, dan hadden alle 4 coaches de stoelen omgedraaid. In tegenstelling tot de Nederlandse Voice behandelen de Britse Voice-coaches de kandidaten wel met respect en kraken de kandidaten niet af.

Als we als Nederlanders nog een heleboel van kunnen leren, is de manier, waarop de Britten elkaar respecteren en behandelen. 

Reacties

Populaire berichten