Serious Request 2013

Vandaag begint voor de 10e keer "Serious Request".

Dit jaar wordt er door 3FM geld ingezameld voor het project: Let's Clean this shit up.Het geld wordt gebruikt om 800.000 kinderen onder andere zeep te geven en maken van nieuwe waterpunten in Afrika, waardoor minder kinderen door diaree overlijden. Voor 1 euro kan een kind 1 maand lang zijn hand wassen met zeep.

Zeven dagen lang worden 3 Dj's, Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg, opgesloten in een Glazen Huis, een tijdelijke radiostudio, die dit jaar in Leeuwarden staat. In die 7 dagen krijgen deze Dj's geen eten, maar sapjes. De sapjes zijn gemaakt van o.a. veel groentes. Voor elke plaat, die gedraaid wordt, wordt door de luisteraar betaald. Je bepaalt zelf voor welk bedrag je de plaat op de radio wil horen. Ook worden door het hele land acties gehouden om geld in te zamelen. Per dag wordt een tussenstand doorgegeven.

Epke Zonderland, de wereldkampioen op de rekstok, draaide de deur van Het Glazen Huis op slot.Als je Serious Request 2013 wil steunen, vraag een plaat aan via www.3fm.nl

Reacties

Populaire berichten