DISTANT (Things Photographed From Far Away)

"Things Photographed From Far Away" is het thema van de Thursday's Challenge van deze week.

De foto's die ik in 2003 in mijn vakantie in Nieuw Zeeland tijdens deze wandeling gemaakt heb, hoeven geen uitleg te hebben.

Het terrein is ontstaan door de uitbarstingen van twee vulkanen, die in dit nationale park, Tongariro National Park, liggen: Mount Ngarahoe en de Mount Tongariro.

Deze wandeling, de Tongariro Alping Crossing, is de populairste dagwandeling van heel Nieuw Zeeland en duurt meer dan 7 uur. Je werd 's-morgens om 07.00 uur door medewerkers van de VVV voor € 2,00 ( destijds $ 5,00 Nieuwzeelandse Dollars ) naar het startpunt aan de ene kant van de vulkaan gebracht en aan de andere kant van de vulkaan werd je om 17.00 uur weer opgehaald.

Indrukwekkend is het vergezicht als je halverwege in de krater van Mount Tongario op het hoogste punt, 1675 meter hoogte, bent:Zo ziet de zuidelijke krater van de Mount Tongario eruit als je op 1700 meter bent:


Vergezicht had ik op deze dag in 2003 met heel mooi weer, weinig bewolking en heel veel zon, toen ik 4 weken op vakantie was in Nieuw Zeeland. Aan het einde van de dag sloeg het weer volledig om en moest ik noodgedwongen 2 dagen langer dan gepland in het plaatselijke hotel, dat op ruim 800 meter hoogte ligt, blijven.

Zeer uitzonderlijk voor de maand februari (het is dan hart zomer in Nieuw Zeeland qua temperatuur) in Nieuw Zeeland is, dat er verse sneeuw op de toppen van de bergen valt:

Reacties

MarjaK zei…
Wow, gave foto's! Wij zijn ook in dat gebied geweest, hebben niet die wandeling gedaan, maar zeer zeker wel genoten. Het is er prachtig!
corryjohan zei…
Wat een prachtige foto's. Heb zelf een foto geplaatst van "up north". Noorwegen. Ook enorm mooi!
Hanny zei…
Prachtige foto's van een indrukwekkend gebied.
Dank jullie allemaal voor jullie reactie
minoesjka2 zei…
Wat een mooie foto's zeg. Wat zul je je daar nietig voelen in zo'n omgeving.
Janice Adcock zei…
Wonderful capture of a journey of body and soul. Thanks for sharing this amazing place.

Populaire berichten