Save energy

Dit is alweer de vierde opdracht van Change The World.

Bron

Wist je dat huishoudelijke apparaten met een standbye-knop sluipende stroomvreters zijn? Voorbeelden kun je zo op internet vinden. Bijvoorbeeld spelcomputers:

Je bespaart in dit voorbeeld al E 245,00 per jaar aan stroom.

Niet alleen bespaar je de energie, maar ook het is bekend, dat het brandgevaar bij apparaten met een standby functie ook groter is.

Ook huishoudelijke apparaten, die je dagelijks gebruikt en uit staan, waarvan de stekker in het stopcontact zit, gebruiken ook sluipende stroom. Dus haal die stekker uit het stopcontact als je bijvoorbeeld je koffiezetapparaat of je waterkoker niet gebruikt. Dat zelfde geldt ook voor stekkerdozen met meerdere stopcontacten met een aan- en uitknop. Het lampje van de aan-en uitknop gebruikt ook stroom.

Ook de schakelaar, waarop je wasmachine en droger op zijn aangesloten, gebruikt in de badkamer of in een andere ruimte in je huis ook stroom als je vergeet die schakelaar uit te zetten.

En als je je huishoudelijke apparaten nu gewoon zoveel mogelijk niet van stroom voorziet als je het niet gebruikt, scheelt dat niet alleen energie, maar het scheelt je ook in je portemonee. Bovendien wordt door het uitschakelen van bovengenoemde apparaten en schakelaars ook het milieu minder belast, omdat er minder stroom opgewekt hoeft te worden.

Reacties

Populaire berichten