Een eigen kruiden- en groententuin beginnen

is alweer de 7e opdracht van Change The World.

Bron


We zijn alweer 7 weken bezig om de wereld te verbeteren. Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

In onze keuken staan de kweekpotjes nog ingepakt klaar om hiermee onze eigen kruiden op te gaan kweken. In de achtertuin staan de bieslook en de tijm in de volle grond.

Je kunt heel goedkoop stekjes of zaadjes kopen bij tuincentra, bouwmarkten, winkels etc, waarmee je zelf je eigen kruiden en groenten kunt kweken.

Bron


Als je in je tuin een groentetuintje begint, zorg er voor dat er voldoende zonlicht en een goede grondsoort aanwezig is. Ook is af en toe een regenbui niet voldoende om je groentetuin van water te voorzien. Teveel water is ook weer niet goed, omdat dan de wortels van je gekweekte groente kunnen gaan rotten. Een echte regenton kan een uitkomst bieden als je water wilt opvangen

Eigen gekweekte kruiden en groenten zijn veel gezonder, omdat er dan geen bestrijdingsmiddelen en conserveringsmiddelen gebruikt worden. Mocht je wel bestrijdingsmiddelen gebruiken, gebruik dan biologisch afbreekbare bestrijdingsmiddelen of ouderwetse huin-tuin-en-keukenmiddeltjes om bijvoorbeeld slakken uit je groententuin te houden.


Bier in een de grond ingegraven schaaltje of bekertje is een heel effectief middel om slakken uit je (groenten)tuin te houden.

Reacties

Populaire berichten