Neem een dier uit het asiel

is de 8ste van Change the World.

Bron
Rondom de zomervakantie zien dierenasielopvangcentra een toename van het aantal honden en katten, die door hun baasje letterlijk buiten gezet worden en in de steek gelaten worden.

Zulke gezinnen zouden gewoon op de markt aan de schandpaal genageld moeten worden, zodat ze weten wat ze fout gedaan hebben.

Zulke mensen beseffen niet, wat de consequenties zijn als je er voor kiest een dier uit het asiel op te nemen. Een kat kun je nog leren een huiskat te worden, maar een hond is een dier, dat elke dag minimaal 2 of 3 keer uitgelaten moet worden en 365 dagen per jaar. Ook verkijken mensen zich op de kosten van een dier in huis. Het zijn niet alleen de aanschafkosten van het dier, maar ook de jaarlijkse inentingen tegen ziekten en het dagelijks eten geven. 

De 3e derde hond, die mijn ouders hadden, kwam uit het asiel. Het was een 4 jaar oude hond, die door de vorige eigenaar op een flat op de 10e verdieping gehouden. Het heeft een half jaar gekost voordat de hond gewend was om in de buitenlucht te zijn en in het bos te wandelen. Uiteindelijk is de hond op 14 jarige leeftijd aan ouderdom dood gegaan, een half jaar nadat mijn vader overleden was.

Onze eigen hond wordt dit jaar alweer 12 jaar en komt niet uit een dierenasiel, maar is als pup in ons gezin opgegroeid.


Ze krijgt vanaf het begin goed hondenvoer (het kost iets meer, maar dan koop je wel kwaliteit hondenvoer), waardoor ze nu nog steeds een glanzende vacht heeft en er gezond uit ziet.

Voordat je een dier uit een dierenasiel koopt, vraag naar de gezondheidstoestand van het dier, welk voer aangeraden wordt en bekijk of het dierenasiel een goede naam heeft, zodat je geen "kat in de zak" koopt en belazerd wordt.

Reacties

Populaire berichten