Burendag


In 2006 werd voor het eerst in Nederland een burendag gehouden met als doel je buren en je buurt beter te leren kennen. Dit jaar werd de burendag op 21, 22 en 23 september gehouden. Vorig jaar deden ruim 1 miljoen mensen mee aan de Burendag en dit jaar waren er dat volgens de website www.burendag.nl 6623 burendagactiviteiten.

Door heel Nederland worden burendagactiviteiten gehouden, zoals bijvoorbeeld het schoonmaken van de straat, het bij elkaar op de koffie gaan, een straatfeest of een rommelmarkt.

Gisteren hadden wij de Burendag, alleen was de organisatie zelf vergeten reclame te maken in het plaatselijke krantje. Dus kwamen er weinig mensen op onze Burendag af. Omdat de belangstelling zo klein was, heb ik samen met mijn vrouw besloten om volgend jaar niet meer mee te doen.

In het buitenland worden ook soortgelijke dagen gehouden, zoals in Australië, waar het toepasselijk al tien jaar "Neighbour Day" heet. 
Ook op andere plekken in de wereld wordt er jaarlijks of meerdere keren per jaar een burendag gehouden. Het is goed dat men een burendag organiseert, omdat je dan ook vaak je buurt en je buren beter leert kennen, dan behalve het beleefd 'hallo' zeggen.


Reacties

A van de Aa zei…
De eerste waren leuk, maar het leuke is er nu wel weer vanaf.
Aline zei…
We hadden ook burendag, maar ik had zaterdag andere dingen te doen. Niet geweest dus, niet veel gemist ook geloof ik.

Populaire berichten